IT Infrastructure
Nederlanders zijn creatief
04/06/2019 | Written by: Patrick Kingma
Categorized: IT Infrastructure
Share this post:
Als we horen dat er een grote ov-staking komt, bellen we moeders voor een rit naar kantoor, openen we de IJ-tunnel voor fietsers. Gaan we naar de rechter om te zorgen dat we toch met de trein naar Schiphol kunnen of blijven we lekker thuiswerken. Dit geeft extra tijd om eens rustig na te denken en weer eens wat artikelen en educatie op te pakken.
Ik duik dan in IBM Z artikelen en Google erop los. Zo vond ik deze commercial:
Heb je hem al bekeken? Nee? Doe dit dan zeker even.
Data zit overal
Data zit op veel plekken binnen de organisatie. Van de Cloud tot in het eigen Datacenter, in een Data-lake of op één van de x86 servers ergens in het datacenter. De belangrijkste data echter, namelijk die van je klanten of de transacties, zitten vaak nog op ‘n IBM Z omgeving. Tenslotte vinden hierop dagelijks wereldwijd 30 miljard financiële transacties plaats, 400 miljoen retail transacties en worden er een ongeveer een miljoen hotelovernachtingen geboekt, met alle vluchten, etc. En, oh ja, meer dan 87% van de creditcard transacties vinden ook nog eens plaats op dit platform.
Maar was IBM Z niet dat ‘oude’, inflexibele platform?
Nee! Dit is het platform dat aan de basis staat van onze IT maar steeds mee is gegroeid en nu volledig opgelijnd is voor de nieuwe wereld. En dus eenvoudig te ontsluiten naar de huidige multi-cloud wereld. Je kunt je eigen tooling gebruiken en de benefits als veilig, betrouwbaar, high performance en betaalbaar blijven uitnutten. Zeker in deze wereld waarin security hoog op de agenda staat. Waar onze kinderen, nog meer dan wijzelf, verwachten dat alles het altijd maar doet en in de lucht is.
Data aan het werk
Even terugkomend op het YouTube filmpje. Ik zat ’n jaar geleden in een taxi in Bangkok en kreeg een belletje van mijn bank. Er was een transactie gedaan met mijn creditcard in Thailand. Er was twijfel bij de bank, dus wilden ze even checken of dit ook klopte. Gelukkig was ik ook in Thailand, ik was blij dat mijn bank dit in de gaten houdt. Maar hoe doen ze dat nu eigenlijk? En hoe kort zitten ze op de data? Hoe snel kunnen ze handelen?
Veel klanten verplaatsen nog steeds data om het te analyseren. Dus halen ze het van IBM Z platform. Dit mogelijk om te besparen. Realiseren ze zich dat er in de praktijk meer dan 11 kopieën ontstaan van deze data? Dat er hierdoor mogelijk nog meer issues kunnen ontstaan?
Waarom niet direct op de IBM Z je data analyseren met eigen analytics tooling? En het toepassen van Machine Learning op de Z. Het filmpje toont aan dat het kan.
Graag gaan we deze discussie met U aan en laten we zien hoe eenvoudig dit toe te passen is op uw data, als U natuurlijk een IBM Z of LinuxONE heeft.
Laten we Watson aan het werk zetten en dicht bij de data houden, zodat hij snel kan ingrijpen, toch?
Deze blog is een initiatief van het “IBM Z schrijverscollectief”, bestaande uit Patrick Kingma en Frank van der Wal, ondersteund door Olaf Bleekemolen, en creëert een nieuwe, frisse blik op het IBM Z platform.
Abonneer je op deze blog-site en deel deze content op je eigen Social Media als je het interessant vind. Gebruik hiervoor de social buttons in de blog. Ook bloggen? Vloggen? Of op een andere manier IBM Z over het voetlicht brengen? Neem contact op met Olaf!
IBM Z Hybrid Cloud Software Solution Sales
Hardware is niet dood – Power10 maakt weg vrij voor hybride cloud en energiebesparing
Onlangs lanceerde IBM de eerste Power10 server. Een nieuwe generatie servers die door hun veranderde opbouw, componenten en functionaliteit zorgen voor forse verbeteringen, bijvoorbeeld qua prestaties, rekenkracht en energieverbruik. Zo maken de servers de weg vrij voor een duurzamere, flexibelere business op basis van een hybride cloud. Maar wat is het geheim achter deze […]
De hybrid cloud – van ‘big bang’ naar ‘fit for purpose’
De onlangs op Mars gelande robot Mars 2020 Rover is voorzien van twee Power-processoren. Het veelzijdige Power-platform is echter ook een van de bouwstenen van een effectieve hybrid cloudoplossing, net als bijvoorbeeld IBM’s Flash Core-ssd’s met hardwarematige encryptie en compressie. Hybrid Cloud is al een tijd een buzzword als het gaat om enterprise IT-architectuur. […]
Veilige gegevensopslag en digitaal vertrouwen: een stimulans voor bredere transformatie
Vertrouwen moet je verdienen. Dat geldt vooral in de digitale wereld en voor de overheid en publieke instanties. Overheidsorganisaties werken met enorm veel gevoelige persoonsgegevens die de burger hun toevertrouwde. Dat vertrouwen is nodig voor succesvolle hervormingen en initiatieven in het publieke domein. En het is essentieel voor een efficiënte uitvoering van beleidsmaatregelen en […]