IT Infrastructure

Mijn perfecte start van de dag

Share this post:

Diegenen die mij kennen weten dat ik de dag graag begin met een vers bakje koffie. Het geeft mij de kick om de dag fris en energiek te starten. Ik heb een mooi apparaat die voor mij de bonen maalt en daarna een heerlijk vers, op maat gemaakt bakje koffie voor mij maakt. Een heerlijk geniet momentje van mijn eigen merk koffie.

De koffiemachine werkte niet meer

Zo begon ik vorig week mijn werkdag, alleen gebeurde er iets waar ik geen rekening mee had gehouden. De koffiemachine werkte niet meer. Er werden geen bonen meer gemaald. Het maakte niet uit welke knop ik indrukte, er gebeurde niets. Dat is gek, ik onderhoud het apparaat namelijk goed, spoel hem wekelijks door, als nodig ontkalk ik het en voorzie de apparatuur van een druppeltje olie waar nodig.

 

 

Door mijn hoofd gaan allerlei gedachten wat er mis is gegaan met mijn koffiemachine. Maar de grootste vraag die ik heb, is hoe ik aan een vers bakje koffie kan komen. Iemand laten komen om het apparaat te repareren gaat veel te lang duren. De koffieshop is nog niet open. De benzinepomp op de weg naar mijn werk heeft niet het juiste merk koffie en nog sterker, dat is geen verse bonen koffie.

Dikke paniek

Dit is een voorbeeld hoe mijn dag verkeerd kan beginnen. We gaan er van uit dat we de juiste onderhoud en aandacht geven aan onze apparaten, maar als ze dan toch kapotgaan, begrijpen we dit niet. Hebben wij niet de juiste kennis? Is de levensduur van deze machines zo kort? Gebruiken we het verkeerd?

De IBM LinuxONE heeft dit probleem niet

Niet dat de IBM LinuxONE koffie kan zetten, maar het is de perfecte hardware voor uw Linux servers. De IBM LinuxONE hardware is gebaseerd op de IBM Z, welke al meer dan 55 jaar door IBM geperfectioneerd is. Het zal dus niet gebeuren dat u ‘s morgens voor het apparaat staat dat zijn dienst niet meer uitvoert. Nee, de IBM LinuxONE staat voor “vertrouwen”. De IBM LinuxONE systemen zijn ontworpen om 99,999% uptime te leveren. Ze zijn uitgevoerd met redundante hardware die ervoor zorgt dat continuïteit wordt gewaarborgd. Ja, zelfs in het geval van hardware storingen.

De IBM LinuxONE beschikt over hogere MTBF’s (Mean Time Between Failure) en ondersteunt hot-swapping van hardware. En zelfs al is er aanleiding tot een probleem, heeft de machine dit zelf al gemerkt en is IBM hiervan al op de hoogte gesteld.

‘s Morgens wakker worden en gelijk grote problemen moeten oplossen is niet aan de orde met de IBM LinuxONE. Nee, wakker worden en gelijk genieten.

Oké, de IBM LinuxONE zet nog geen koffie, maar dat zou voor mij wel de perfecte combinatie zijn!


Deze blog is een initiatief van het “IBM Z schrijverscollectief”, bestaande uit Patrick Kingma en Frank van der Wal, ondersteund door Olaf Bleekemolen, en creëert een nieuwe, frisse blik op het IBM Z platform.

Abonneer je op deze blog-site en deel deze content op je eigen Social Media als je het interessant vind. Ook bloggen? Vloggen? Of op een andere manier IBM Z over het voetlicht brengen?  Neem contact op met Olaf!

IBM Z/LinuxONE Client Technical Sales Specialist

More stories

Hardware is niet dood – Power10 maakt weg vrij voor hybride cloud en energiebesparing

  Onlangs lanceerde IBM de eerste Power10 server. Een nieuwe generatie servers die door hun veranderde opbouw, componenten en functionaliteit zorgen voor forse verbeteringen, bijvoorbeeld qua prestaties, rekenkracht en energieverbruik. Zo maken de servers de weg vrij voor een duurzamere, flexibelere business op basis van een hybride cloud. Maar wat is het geheim achter deze […]

Continue reading

De hybrid cloud – van ‘big bang’ naar ‘fit for purpose’

  De onlangs op Mars gelande robot Mars 2020 Rover is voorzien van twee Power-processoren. Het veelzijdige Power-platform is echter ook een van de bouwstenen van een effectieve hybrid cloudoplossing, net als bijvoorbeeld IBM’s Flash Core-ssd’s met hardwarematige encryptie en compressie. Hybrid Cloud is al een tijd een buzzword als het gaat om enterprise IT-architectuur. […]

Continue reading

Veilige gegevensopslag en digitaal vertrouwen: een stimulans voor bredere transformatie

  Vertrouwen moet je verdienen. Dat geldt vooral in de digitale wereld en voor de overheid en publieke instanties. Overheidsorganisaties werken met enorm veel gevoelige persoonsgegevens die de burger hun toevertrouwde. Dat vertrouwen is nodig voor succesvolle hervormingen en initiatieven in het publieke domein. En het is essentieel voor een efficiënte uitvoering van beleidsmaatregelen en […]

Continue reading