Innovation

The Hero Loop vann IBM:s Call for Code i Europa!

Share this post:

Vi är oerhört hedrade och så glada över att ha vunnit IBMs tävling ”Call for Code” i Europa med The Hero Loop! Här är min berättelse om hur allt startade och vad som hände längs vägen till vad som blev en europeisk förstaplats i den globala tävlingen.

Det hela började tidigt i mars i år. Jag följde alla nyheter och läste allt om COVID-19. Min goda vän Madhumita Deb och jag pratade om vad man kunde göra – istället för att sitta hemma och bara ta in allt som hände, ville jag göra något! Jag ville matcha dem i behov av hjälp med dem som kunde och ville  hjälpa till. Jag ville använda mina deep-tech-skills för att göra en skillnad, inte bara där jag bor utan över hela världen. Alla skulle kunna dra nytta av den sociala plattformen jag hade bestämt mig för att bygga. Jag ville bygga den på Red Hat OpenShift för att från start använda en populär öppen (open source) utvecklingsplattform. Det skulle göra det enklare för andra att bidra och även göra det möjligt att kombinera med olika tjänster och teknikplattformar.

Jag behövde ett team och funderade över var jag skulle kunna hitta rätt deltagare. Jag visste att IBM hade en tävling som heter Call for Code och bestämde mig för att delta med min idé. IBM tillhandahöll en Slack-kanal där jag hittade en stor mängd människor som också sökte ett team. Jag visste vilka skills jag letade efter, och trots att vi aldrig hade träffats så vips hade jag ett team med mig. Jag fick också in några deltagare via LinkedIn. De jag hittade visade sig vara helt fantastiska och alla tror på att använda deep tech för att göra gott.

Ingen av oss hade arbetat med Red Hat OpenShift förut, så det var en ny erfarenhet. Jag var dock en van användare av IBM Cloud från tidigare project och kunde börja bygga på den öppna platformen med IBM Watson Assistant, The Weather Company, IBM Watson Tone Analyzer, IBM Watson Personality Insights och IBM Cloud Object Storage.

Teamet bygger en prototyp av The Hero Loop. Resultatet är en responsiv webbapp som matchar volontärer (som vi alltså kallar Heroes) med de i behov av hjälp (Loopers) baserat på den plats parterna befinner sig på, kompetens och tillgänglighet. För att skydda våra anvädare från personer med ont uppsåt så analyseras varje text och inkommande samtal för att säkerställa användarnas integritet och säkerhet med vår egenbygda ”AI Toxic Analyser”. Användare skyddas också med en krypterad publik nyckel i Blockchain som gör det möjligt att vara anonym. Världens Hero’s kan hitta alla tillgängliga Looper-förfrågningar inom en 20 km radie i realtid, tydligt utmärkta på en Google Maps-karta. Båda parter måste godkänna varandra för varje förfrågan, och användare kan chatta med varandra eller ringa varandra för att samordna slutförandet.

Vår vision och dröm är att skapa en global socioekonomisk återhämtningsrörelse, för att stödja världens sociala och ekonomiska återhämtning från COVID-19, men också FNs hållbarhetsmål SDG 2030. Det är viktigt för The Hero Loop med IBMs support för att kunna slutföra utvecklingen, samt med hjälp att gå i produktion. Som pris för Europa-vinsten fick vi  10000 dollar, och vi är fast beslutna att förverkliga vår dröm. Vi behöver din – ja, allas faktiskt, hjälp att skapa både Heroes och Loopers. Varför? Vi lever tillsammans på den här planeten, och vi behöver hjälpas åt med det. 

Glada hälsningar ,

Bente Acking för teamet bakom The Hero Loop

Teamet bakom The Hero Loop:

Bente Acking – idée, arkitekt, Project Owner – Borstahusen, Sverige

Ruthy Lichtenstein – UX / Designer – New York, USA

Suneetha Jonnadula – Fullstack – Hyderabad, Indien

Emmanuel Murairi – Blockchain – Kinshasa, Democratic Republic of Congo

Keertie Bhogaraju – AI / ML, Los Angeles, USA

More stories

Design Thinking är en process för att ta sig framåt

Ideér kommer inte från ingenstans. Design Thinking är en process för att ta sig framåt, oavsett om man har  – eller inte har  – idéer. Från inga idéer till många idéer, och från många idéer till den ”rätta” idén. ”Design Thinking” har fått mycket uppmärksamhet de senaste tio åren eller så, men det är inget […]

Läs mer

Det femte paradigmet

“Hittat tio tusen sätt som inte fungerar? Det håller inte idag, Thomas.”  Thomas Alva Edison tillskrivs ibland ett citat om att han inte misslyckats, bara provat tio tusen sätt som inte fungerar. Om han är korrekt citerad tycks osäkert, men en sak är säker: med miljoner, miljarder eller fler möjliga vägar att pröva går det […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer