IBM & Vasaloppet
Johan tränar: Börja mäta!
01/06/2021 | Skriven av: Johan Rodin
Categorized: IBM & Vasaloppet
Share this post:
Hemmavasan blev ändå startpunkten för mig att börja mäta mer i träningen. Dagen efter mitt lopp laddade jag ner en gratis träningsapp, som hade funktioner för att följa pass både med tid och sträcka m m.
Mitt första delmål för att slå tiden som jag såg att en kollega till mig gått i mål på åtta minuter snabbare. Det blev min trigger!
Men hur blir man då snabbare på den valda sträckan? En snabb googling över löptips gav en samstämmig bild att träningen måste varieras med korta, långa och intensiva pass. Till exempel ett pass på 90 min, ett backträningspass och ett kortare, som 30 min. Så, med min nya app och träningsråd körde jag igång! Det var fortfarande sommar och hemmakontoret gällde, så det var lätt att komma ut på snabba pass när det var paus mellan möten och uppdrag. Jag antecknade de tider och sträckor jag hade och satt en plan med mål sju månader bort med utmanande, mätbara, realistiska mål!
Varierad träning nyckeln
Jag köpte en personvåg, som också mätte kroppssammansättning. Lade in en fastedag i veckan. Började tänka på kaloriintaget och tog bort lösviktsgodiset och den fula ovanan att skrapa barnens tallrikar som en extra portion vid varje måltid.
September, oktober och november rullade på med varierad träning, inklusive badmintonpasset på torsdagar. Jag förbättrade alla mina mätpunkter och blev en van “vinnare” i mitt eget träningsschema. Det var kul och jag blev både snabbare och starkare! Lagom till nyårsafton 2020 kunde jag åter ta på mig min tjugo år gamla smoking utan smärta! Jag sänkte min fettprocent med tre enheter. Gick ner 10% i vikt. Och det skönaste av allt – kände mig mycket friskare! Coronan och Vasaloppet hade förändrat mitt liv!
Mot slutet av den första sjumånadersperioden med träningsmål, där alla målen var uppnådda, började en tomhet infinna sig. Vad nu då? Är jag klar, vad ska nästa steg vara?
Data&AI Technical Specialist, IBM Technology Sales i Sverige
Perfekt storm i e-handelns ekosystem
Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]
Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare
Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]
Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen
Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]