IBM & Vasaloppet

Johan tränar: Sätt mål för nästa etapp!

Share this post:

Jag fick ett knippe frågor från ett par IBM-kollegor, som anat att min hälsa förbättrats under pandemin och under det att jag varit engagerad i vårt sponsorskap av Vasaloppet.
Frågor som: hur sätter jag mål för min träning? Hur hittar jag motivation och inspiration? Vilken koppling har min träning till jobbet?
Vilken koppling har min träning till Vasaloppet?
Ja, började mäta och fick fler datapunkter – utan spaning, ingen aning! Med data läggs också grunden för att kunna skapa bra AI. Och ja, Vasaloppets mål är sätta Sverige i rörelse. För mig har det inneburit Hemmavasan och Vasastafetten – alla kan göra något i form av rörelse och på distans!

En träningsresa i Coronatider och i Vasaloppets närhet

Jag vill med detta blogginlägg berätta om min träningsresa i Coronatider och i Vasaloppets närhet. Det hela började med min avdelningschef på den tiden anmälde alla i teamet till Bellmanstafetten 2019. Det är fem kilometer. Jag var några år över fyrtio då och kände att det borde jag kunna klara. Nu blev inte stafetten av, vi fick boka av i sista stund för den krockade med en stor säljkickoff som någon annan högre chef bokade in. Det var ju tråkigt! Men i alla fall, jag hade ju tränat en gång i veckan hela sommaren och började känna att ja, det funkar med den distansen.

Dags att anmäla sig till Vasastafetten

Ungefär ett år senare anmäldes jag till Vasastafetten genom att jag var med i IBM:s styrgrupp för sponsorskapet i Vasaloppet. Sträckorna där är 4,5km upp till 15km. Det blev nästa träningsmål. Utmanande! Kunde jag klara av 10k+ och ändå känna mig komfortabel? Vi trodde ganska länge att vi skulle komma upp till Dalarna och köra, men sen blev loppet Hemmavasan. Jag sprang 10km ensam med appen som enda sällskap. Kändes OK.Det som gav mig en kick var att jag dök upp på sluttidslistan över de 50 snabbaste. I alla fall ett tag! Aha! Och jag kände att jag hade mer att ge, jag hade inte legat på max under loppet. Dessutom var det 27 grader varmt den augustidagen!

Fortsättning följer i kommande inlägg här på bloggen – och här bjuder jag på ett kort klipp från ett backträningspass jag gjorde häromdagen:

Data&AI Technical Specialist, IBM Technology Sales i Sverige

More IBM & Vasaloppet stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer