IBM i Sverige

Vad blir ditt svar på vårt globala upprop ”Call for Code”?

Share this post:

IBM lanserade nyligen ett globalt initiativ kallat Call for Code. Med en investering om 30 miljoner dollar under fem års tid och i samarbete med FN, Röda Korset, Linux Foundation och David Clark Cause, går vi ut med ett upprop till utvecklare i alla läger: entreprenörer, studenter, statliga institutioner och företag världen över.

Det handlar om att bygga applikationer som hjälper till att förbereda sig på, hantera och återhämta sig ifrån naturkatastrofer av olika slag. IBM erbjuder teknik inom AI, Data science, Blockchain, IoT med mera från aktiva open-source-projekt och i molnet. Öppna kanaler kommer finnas för stöd och som bollplank under uppstartsfasen. FNs kommission för mänskliga rättigheter och Amerikanska Röda Korset har hjälpt till med formulering av utmaningarna och deltar som jury.

Anmälan till Call for Code är öppen, och inlämningar av tävlingsbidrag kan göras mellan 18 juni och 31 augusti.

Den vinnande lösningen kommer användas av IBM Corporate Service Corps i projekt på utsatta platser runt om i världen. Deltagarna från det vinnande teamet kommer ges möjlighet att delta genom vara med och implementera lösningen på plats inom ramen för IBM Corporate Service Corps. Linux Foundation ger möjlighet att underhålla vinnande lösning som officiellt open-source-projekt och teamet får presentera sin lösning för ledande riskkapitalister samt dessutom en prissumma.

Call for Code är ett angeläget upprop som vi tror kommer att besvaras världen över. Nu riktar vi utmaningen till oss här i Sverige: vad kan vi göra lokalt och vilka vill besvara uppropet?

Vi uppmanar därför våra läsare att:

  • Delta i Call for Code – antingen genom att formera ett eget team eller hitta ett team att ansluta till! Alla som kallar sig utvecklare, designers, arkitekter, entreprenörer, programmerare – kort sagt, alla som vill och kan skapa kod som kan användas till att hjälpa människor och samhällen hantera naturkatastrofer bättre.
  • Bjuda in ditt nätverk till Call for Code. Det är ett angeläget syfte, utvecklande och en möjlighet att bygga kunskap och internationellt nätverk samtidigt som man tävlar för en god sak!

All information du behöver för att besvara vårt upprop finns här på Call for Code-webben. Mer teknikrelaterad information hittar du här på vår developperwebb.

Låt oss gemensamt göra en insats för människor som utsätts för effekterna av naturkatastrofer!

 

Med vänliga hälsningar,

Johan Rittner, VD IBM Svenska AB, och Urban Roth, Developer Engagement Leader IBM Nordic.

 

 

 

 

 

PS. Det går också bra att bidra till inititativet genom sponsorskap, kontakta oss här! Det går även bra att kontakta mig, Urban Roth, direkt på LinkedIn.

 

 

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer