IBM i Sverige

Nu ser jag bara möjligheter

Share this post:

Johan Sandell, VD för IBM i Sverige

Johan Sandell, VD för IBM i Sverige

Torsdagen den 17 oktober genomförde vi på IBM Smarter Business 2013. Det var en fantastisk dag på temat ”Konsten att förverkliga möjligheter”.

Jag tycker att den här dagen var så viktig. Det är stora förändringar som händer just nu. Samtidigt som många företag försöker hitta sätt att bli mer effektiva, att skapa större konkurrensfördelar och att kunna samarbeta bättre internt och med partner. Det står klart för många att något måste göras, men alla har inte hittat vad detta något är. Vi på IBM vill både inspirera och vägleda i att förstå detta nya, att agera på förändringarna, ta vara på alla dessa möjligheter och kanske till och med skapa helt nya affärsmöjligheter. Och att det faktiskt inte är något alternativ att sitta i båten och fundera. Det är, och kommer att bli allt mer, avgörande att agera på denna förändring – och det måste göras nu.

Det står helt klar att konsten att förverkliga möjligheter är ett tema som väckte stort intresse. Över 1500 personer var anmälda till dagen. Mängder av kunder, partner, kunniga IBMare och externa talare var på plats, och alla gav uttryck för sina möjligheter, hur de förverkligat dem eller hur de ser att andra kan förverkliga sina möjligheter. Wow! Jag håller fortfarande på att smälta alla intryck från samtal och presentationer från dagen.

Mycket av materialet och föredragen kan du ta del av även i efterhand här Bland allt det som jag tar med mig från dagen vill jag passa på att nämna:

  • Varumärkesexperten, innovatören och entreprenören Johan Ronnestams uppmaning om att ha ett öppet sinne. Detta för att inte börja tycka att förändringen, paradigmskiftet, som vi just nu genomgår, är jobbigt och besvärligt. Han illustrerade detta med att många företag idag måste agera som en vågsurfare; antingen vara framför vågen eller på toppen och paddla som en tokig. Tappar man fart och inte inser vilka möjligheter utvecklingen medför riskerar man bara att dras bakåt in i vågen.
  • Anki Ahrnell, Head of Digital Engagement på Swedbank, som gav sitt perspektiv på vikten av att ha perspektivet ”köphjälp” när man utvecklar och utnyttjar nya möjligheter för kunderna. Hon belyste också att kundfokus ligger långt efter kostnadsjakt på de flesta svenska arbetsplatserna.
  • Och inte minst Teddy Goff, Digital Director, ”Obama for America”, som berättade om den intressanta resan runt kampanjorganisationen för President Obama gjort med målet att bygga en miljarddollar start-up, som bara skulle finnas under 19 månader och som med insikter och framåttänkande lyckades engagera väljare och få Obama att vinna valet.

Vi på IBM kommer att fortsätta diskutera hur vi kan förverkliga möjligheter, för företag, organisationer, Sverige och världen.

Fortsätt gärna ni också att diskutera, inspireras och, inte minst, våga möjligheter i alla dess former!

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer