Innovation

Snabba förändringar…

Share this post:

” Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den..” (Citat: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

IBM har köpt ett företag som heter Softlayer och det innebär nya möjligheter att köpa och konsumera teknik på ett sätt som jag tror många kommer att få stor nytta av.

Och det har gått fort vill jag lova!

I Sverige och Norden brukar det i princip vara stängt efter midsommar fram till en eller ett par veckor in i augusti. Vi tar semester och det är inte mycket som händer eller förändras. Det har jag trott fram till nu, för den här gången kom jag tillbaka till helt förändrade (läs förbättrade) förutsättningar gällande vår portfölj av Cloudtjänster.

IBM har alltså förvärvat ett bolag som heter Softlayer, vad är det då?

Mycket kortfattat: Softlayer  räknas som ett av världens största hostingföretag och är en synnerligen stor Cloudleverantör med 13 datacenter innehållande 100,000 servrar i USA, Amsterdam och Singapore. Man servar mer än 21,000 kunder och 700 partners som kör allt mellan himmel och jord och är i stort sett helt baserat på självbetjäning och bakomliggande automatisering.

Eller ännu mer kortfattat: Man har byggt datacenter på olika platser i världen, fyllt dem med högsta, bästa prestanda av datorkraft, lagring och nätverk, knutit ihop det hela med ett privat nätverk med högsta säkerhet och topprestanda i internetanslutningen.

Och så har man byggt ett management system som ger automatisering ut i minsta detalj och som knyter ihop alla delar och levererar en enkel och snabb interaktion med kunden.

Jag är så brutalt imponerad!

Här kan du själv läsa mer om Softlayer! 

– Jaha, men so what? Vad betyder det då? Undrar du säkert.

Jo, det betyder att man faktiskt kan göra något som jag vågar lova ingen annan kan göra:  Man kan tillhandahålla både dedikerade ”bare metal servrar” (jag vet att det är ett superkonstigt uttryck men hur farao ska man översätta det? Det betyder ungefär ”fysiska maskiner”) och virtuella Cloudinstanser. Bägge fungerar på samma sätt: när behov uppstår, via självbetjäning, helautomatiserat och betalning sker per timme eller månad.

Det i sin tur innebär att det går att mixa privata moln med publika instanser, fysiska maskiner med virtuella, allt sammanknutet med hjälp av det privata nätverket, automatiserat via självbetjäning oberoende av var det står.

Med bara en knapptryckning…

Totalintegrerat!

Det här betyder två saker:

Ett: Vi kan nu hjälpa många fler kunder med att dra nytta av flexibla lösningar som passar just deras situation och storlek.

Två: Med Softlayer är Cloud den leveransform som ”alla” frågar efter.

Vad kommer att hända under nästa semester?

Vi ses!

Monica

Här kan du läsa mer om IBMs Smarta Molntjänster

Cloud Advisor

More stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Design Thinking är en process för att ta sig framåt

Ideér kommer inte från ingenstans. Design Thinking är en process för att ta sig framåt, oavsett om man har  – eller inte har  – idéer. Från inga idéer till många idéer, och från många idéer till den ”rätta” idén. ”Design Thinking” har fått mycket uppmärksamhet de senaste tio åren eller så, men det är inget […]

Läs mer

Det femte paradigmet

“Hittat tio tusen sätt som inte fungerar? Det håller inte idag, Thomas.”  Thomas Alva Edison tillskrivs ibland ett citat om att han inte misslyckats, bara provat tio tusen sätt som inte fungerar. Om han är korrekt citerad tycks osäkert, men en sak är säker: med miljoner, miljarder eller fler möjliga vägar att pröva går det […]

Läs mer