Molntjänster

Från stoppkloss till pådrivare. Tacka molnet för det!

Share this post:

”Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag har suktat efter en sån här, skulle jag inte ha tid att äta upp den.” (Citat: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

Jaha, nu har hösten fortsatt och snart försvunnit i rasande fart. Det klassiska uttrycket ”Det går fort nu!” gäller i allra högsta grad molnet. Nya tjänster släpps undan för undan och de tjänsterna möjliggör i sin tur snabbare förändringar hos våra kunder.

IT-avdelningens nya roll

Faktum är att Molnets snabba utveckling vänt upp och ned på begreppen och förändrat IT-avdelningens roll, i synnerhet i tider av förändringar. Traditionellt har ju många, ut- eller outtalat, haft bilden av IT-avdelningen som en stoppkloss eller flaskhals. Idag kan IT-avdelningen, mycket tack vare molnet och dess möjligheter, ta rollen som pådrivare i stället.

”Trodde ni överdrev”

Ett lysande exempel är vår tjänst Smart Cloud for SAP. En tjänst som ger våra kunder absolut flexibel tillgång till SAP-miljöer, hela kedjan inkluderad.  De som hittills har testat tjänsten är lyriska. Citat: ”Vi trodde först ni överdrev när ni beskrev Smart Cloud for SAP men så testade vi och det var faktiskt ändå bättre än vad ni beskrev, mycket imponerande! Vi kan med hjälp av det här införa förändringar i en långt mycket högre takt än tidigare, IT är inte ett hinder, det är en möjliggörare. Vår verksamhet är otroligt nöjda!”

Ställ dig gärna frågan: Hur påverkas din verksamhet av omvärldsförändringar och på vilket sätt skulle din IT-avdelning kunna spela en aktiv roll som pådrivare?

Hör av dig och berätta så visar vi gärna vilka möjligheter du kan skapa genom att använda molnet.

Välj ditt Cloud-center.

Förutom SAP i molnet har vi nu också öppnat ett nytt europeiskt Cloud-center i Montpellier i Frankrike, ett bra kapacitetstillskott och ytterligare ett datacenter av flera i världen. Du vet väl också att när du använder våra Cloud-tjänster är det du själv som väljer datacenter geografiskt, mycket praktiskt för den som vill vara säker på att bearbetning och information hanteras korrekt t ex enligt EU-lagstiftningen.

Läs mer om våra höstnyheter i den här pressreleasen.

Nej nu ska jag iväg på en kundpresentation, det roligaste jag vet! Hör av dig så kommer vi till dig och klurar tillsammans hur du och din verksamhet kan få ut det allra bästa av molnet!

Här kan du läsa mer om IBMs molntjänster

Cloud Advisor

More stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer

Härom dagen undrade en kollega på halvt allvar: Är cloud-plattformarna en ny sorts ransomware?

Jag har jobbat med IT sedan mitten av 80-talet, och hela tiden med att driva på förändring mot nya typer av lösningar och teknik. Fördelen med att ha varit med länge – och också en källa till frustration – är att man kan se mönster i anammandet av den nya tekniken. Ett positivt mönster är […]

Läs mer