IBM i Sverige

IBM presenterar årets Business Partners 2011

Share this post:

 

Lisbeth Vigermyr

Igår, den 18:e oktober utsåg IBM årets främsta business partners i Sverige på IBM Business Partner Summit, som hölls i Nynäshamn på konferensanläggningen Utsikten. Att utse årets främsta business partners är ett både tufft och kul jobb. För oss på IBM är kanalen oerhört viktig. Vi vill visa att för de partner som väljer att investera i IBM så får de en motsvarande investering tillbaka, i form av kompetensstöd, marknadsföring, mer förmånliga priser och mycket annat. På så vis vill vi fortsätta att växa tillsammans med våra partner.

Kanalen ingår i IBM:s förändringsstrategi och är den viktigaste kompetensen, för både oss och våra kunder.

Därför är det även av yttersta vikt att vi belönar rätt business partners, så att vi tillsammans med kanalen kan fortsätta att utvecklas inom rätt områden. Många av de företag som vi samarbetar med har intressanta projekt på gång och spetskompetens inom sina områden. För vinnarna på IBM Business Partner Summit har vi dock kravet att de också ska ha genomfört strategiskt viktiga affärer inom sitt expertområde tillsammans med IBM under det senaste året.

Sex välförtjänta vinnare

I de priskategorier som vi har etablerat för 2011 vill vi tillgodose flera olika fokusområden och kompetenser. I år har IBM också instiftat en ny priskategori som kallas Smarter Business Partner of the year. Det gör vi för att IBMs globala strategi är att vi vill leverera lösningar som bidrar till en smartare planet. Ytterligare en viktig faktor som vi tar hänsyn till när vinnarna utses är att våra partner ska kunna bidra med ett business case med tydlig affärsnytta och inte bara med teknisk nytta. Våra sex välförtjänta vinnare har gjort detta på ett mycket bra sätt och förtjänar allt beröm de kan få.

Det finns också en videointervju med vinnarna här.

Pristagare IBM Business Partners 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rookie of the year

Vinnare: System Verification Sweden AB

Nominerade: CG ITKonsult, Qsys AB, System Verification Sweden AB, Kerfi AB

Motivering: Med en målinriktad och professionell organisation har denna partner framgångsrikt levererat kundanpassade och högkvalitativa IBM-lösningar till sina kunder. Kompetenta medarbetare, viljan att vinna och att alltid se till kundens bästa har resulterat i en snabb marknadstillväxt.

 

Competence Partner of the year

Vinnare: Enfo Zystems

Nominerade: Load Systems AB, Apendo AB, Sogeti Sverige AB, Enfo Zystems

Motivering: Denna partner har en tydlig målbild att effektivisera affärsprocesser för sina kunder. De har lika tydligt satsat på att bygga upp en unik spetskompetens på IBMs programvaruportfölj. Denna partner har genom sin gedigna lösningskompetens snabbt skapat vinnande kundvärden genom att integrera nya lösningar med smarta integrationslösningar inom förvaltning, rådgivning, design och utveckling.

 

Cross Selling Partner of the year

Vinnare: Exait AB

Nominerade: Exait AB, Atea Sverige AB, Svensk IT Funktion AB, Fujitsu Sweden AB

Motivering: Denna partner har med sin kompetens inom verksamhetsstödjande IT visat på styrkan att effektivisera kundens verksamhet och processer. De visar även på styrkan av att ha ett lokalt engagemang i näringslivsutvecklingen där de verkar med ledorden att de ”bryr sig”. Denna partner är med sin breda specialistkunskap en komplett IBM-partner inom hårdvara, mjukvara och tjänster.

 

Strategic Deal of the year

Vinnare: Iptor AB

Nominerade: Enfo Zingle, Iptor AB, Load Systems AB, Gridcore AB, Lincube Group AB

Motivering: Denna partner är en ledande systemintegratör som levererar högkvalitativa infrastrukturlösningar i komplexa miljöer. Med en djup kompetens och en unik kundförståelse har denna partner påvisat affärs- och teknikfördelarna med IBMs Power-plattform. Denna partner har med IBMs marknadsledande lösningar befäst sin position som strategisk partner.

 

Networking Partner of the year

Vinnare: Fiwe Systems & Consulting AB & Tacton Systems AB

Nominerade: Tieto Sweden AB & Compose IT & Edgeguide, Addedo AB & Capacent Sweden, Fiwe Systems & Consulting AB & Tacton Systems AB

Motivering: Dessa två partner har genom samverkan och enastående kundförståelse utvecklat en unik global online-lösning baserad på IBM-teknologi. Den strategiska lösningen har förenklat köp- och orderprocessen för både slutkund och återförsäljare. Med spetskompetens och kundfokus har dessa två företag vad som krävs för ett lyckat samarbete.

 

Smarter Business Partner of the Year

Vinnare: Tieto Sweden AB

Nominerade: Gridcore AB, Accenture AB, Enfo Zystems, Tieto Sweden AB

Motivering: Denna partner har anammat en helt ny teknologi kring molntjänster där man utvecklat en lösning som avsevärt har snabbat upp produktionssättningen av kunden i en komplex process. Detta visar på en djup kompetens och innovation som förenats i en kundnytta. Denna partner har med sitt nytänkande kring infrastruktur, mjukvara och tjänster tagit fram en tjänst som är helt världsunik och med det skapat Smarter Business!

Det känns verkligen kul att fortsätta att utvecklas och växa med en så stark uppsättning samarbetspartners!

Lisbeth Vigermyr,

Chef för organisationen för Business Partner, IBM Svenska AB

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer