IBM i Sverige

Sara Arildsson: På väg mot smartare affärer

Share this post:

Precis som namnet på den här bloggen skvallrar om, har IBM en vision om en smartare planet. Genom att knyta samman människor, verksamheter, myndigheter och regioner, tror vi att jordens resurser kan utnyttjas effektivare. Samma tänk applicerar vi också på affärer. Den 19 oktober i Globen arrangerar vi därför vårt största event i Sverige, IBM Smarter Business 2011, där fokus ligger på att göra bättre affärer.

Vad bättre, smartare affärer betyder för just dig vet bara du. Trots att ingen verksamhet är den andra lik, definieras dock de flestas situation av likheterna snarare än av olikheterna. Alla präglas av konstanta förändringar, där oändliga möjligheter går hand i hand med minst lika många utmaningar.

Vilka är då dessa utmaningar? Jo, i en värld som blir allt mer integrerad uppstår hela tiden nya behov av samarbete, av att upptäcka dolda mönster och av att nå ut till hela kedjan av kunder, partners och leverantörer. Där det tidigare räckt med att hålla ställningarna, kräver nu den globala konkurrensen ständigt avancemang. Du måste helt enkelt hitta en position där du klarar av att reagera snabbare och nå längre – utan ökade resurser.

Vägen dit må se olika ut för olika aktörer, men slutmålen som hägrar är desamma. Bättre affärsmöjligheter står högst på de flestas önskelista. För alla ambitiösa överlevare finns ingen annan lösning än att bita i det sura äpplet och adressera utmaningarna. Vi på IBM har valt att koka ned dessa utmaningar till sex olika affärsbehov:

  • Förvandla information till insikt
  • Driv affärsintegration och optimering
  • Underlätta för bättre samarbete
  • Utveckla produkter och tjänster kostnadseffektivt
  • Driv effektiviteten i verksamheten
  • Hantera risk och säkerhet

IBMs recept för att tillgodose ovanstående behov stavas mjukvara. För på en smartare planet – och för den som vill göra smartare affärer – är det mjukvaran som spelar huvudrollen. Som världens största mjukvaruföretag har IBM lång erfarenhet av hur man optimerar verksamheter med hjälp av IT. Vi vet att det bakom varje organisationsförbättring finns en mjukvara som används på ett nytt sätt. För det är när du gör informationen tillgänglig och hopkopplad som du får helt nya insikter, insikter som i sin tur hjälper dig att fatta bättre beslut.

Jag kan inte garantera att din väg mot smartare affärer blir vare sig enkel eller kort, men det första steget är iallafall lätt att ta. Börja med att ta reda på vilka möjligheter som finns för just dig, genom att styra kliven mot IBM Smarter Business 2011. Där möter du andra som redan gjort resan.

Sara Arildsson, Director Software Group Sweden

 

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer