IBM i Sverige

Vår jättechatt, Smartare Sverige – stort deltagande och resultat över förväntan

Share this post:

I förra veckan gick den då av stapeln, vårt forum för ungdomar och framtiden, smartaresverige.se. Det var en otroligt kul aktivitet. Intresset var jättestort och allt gick över förväntan. Förutom radio i både Stockholm och Malmö uppmärksammades eventet på mängder av bloggar och hemsidor, samt med en febril aktivitet på Facebook. Chatten fick ett fantastiskt gensvar, som är klart över vår förväntan. Totalt fick vi ungefär 2000 inlägg inom områdena utbildning, demokrati, boende, jobb och fritid. Utbildning var det populäraste området som fick närmare 40 procent av inläggen, följt av demokrati med 25 procent. Överlag var inläggen mycket bra och insiktsfulla.

Först och främst vill vi tacka alla som varit med och gjort detta möjligt – inte minst alla engagerade ungdomar, men också alla kollegor, skolor, lärare, ungdomsorganisationer, fritidsgårdar och kommuner, för att bara nämna några, som alla ställt upp frivilligt utan ersättning.

Vi är också jätteglada och stolta över all feedback vi fått kring projektet. Detta är bara ett exempel från en av deltagarna:

”Varför har man inte starta den här chatten på riksdagen.se? Så att politikerna verkligen ser hur aktiva och bra idéer vi ungdomar har.”

Nu ska vi jobba på att ta fram en rapport utifrån alla inlägg. Denna rapport kommer vi att presentera 16 juni. Det är redan stort intresse från en rad myndigheter med ungdomsinriktning, vilket är bra. Vi hoppas att vårt initiativ med detta forum kommer att leva vidare på något sätt, och kanske bli en återkommande aktivitet.

Bambuser-kanalen för ett Smartare Sverige kan du se inslag från de olika event som vi anordnade i samband med chatten.

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer