Molntjänster

Molnbaserade tjänster, nu jagar vi myter!

Share this post:

” Det finns en teori som säger att om någonsin av någon anledning någon upptäcker exakt vad universum är och varför det är här, kommer det omedelbart att försvinna och ersättas av något ännu mer bisarrt och oförklarligt.” (Citat:Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

Under den senaste tiden har det varit mycket debatt och åsikter kring det Privata Molnet. Bland andra varnade Deloitte i artikeln ”Privata moln – en myt” för att privata moln är falska. Jag har också under de senaste veckorna medverkat i och varit på ett antal konferenser runt molnet och helt klart är att det är flera som vill säga att Privata Moln är gammal vanlig IT – business as usual och kunden riskerar att få en dyr lösning.

Jag har en helt annan åsikt, inte helt oväntat kan man tänka! Privata Moln finns visst och är inte gammal vanlig IT! De grundar sig på exakt samma principer som de Publika Molnen det vill säga: Automatisering, standardisering, flexibel prissättning, självbetjäning samt skalbara resurser. Allt detta ur användarens/konsumentens synvinkel! Japp, ni läste rätt! Det är inte leverantörens synvinkel som gäller!

Det är helt klart att det är användaren eller konsumenten som avgör, inte du och jag som bygger eller på annat sätt tillhandahåller molntjänster. Tekniskt sett finns det kanske begränsningar gällande till exempel skalbarhet men det spelar inte så stor roll, eller rättare sagt, det märks inte om man ser det från användarens vy. Jag tror dessutom att det ur deras synvinkel är strunt detsamma vad det kallas, huvudsaken är att det levereras enligt principerna ovan samt är bevisat säkert, följer lagen, verksamhetsunika krav, etc.

För att kunna göra det här behöver man en blandning av lösningar som slarvigt kan definieras som utanför brandväggarna (Publika Molntjänster) eller innanför brandväggarna(Privata Molntjänster) samt integrationen mot Arvet (legacy) eller allt det som av olika skäl ännu inte är redo att köras i eller som en molnlösning.

Jamen kostnaden då? Vissa tjänster är dyrare att konsumera andra billigare, inget nytt kring det. Det nya borde istället vara strävan mot flexibel prissättning och transparens. Håller du med?

Rådet jag ger er är att skapa en strategi för Molnet. Gör en ordentlig genomlysning av verksamhetens behov, gå igenom vilka leveransmodeller man kan använda för vad, bygga business case för de olika delarna, börja exekvera, följ upp och förbättra. Strategin kommer sannolikt att innehålla både Publika och Privata Molntjänster, dessutom behov av integration mellan dem samt integrationen mot Arvet (legacy).

Jag har ägnat många timmar åt diskussioner med kollegor, kunder och konkurrenter kring definitionerna av de olika Molnen och det slår mig ofta hur vi som IT-människor eller bransch, så enkelt halkar ned i teknikens underbara värld av ettor och nollor, rätt eller fel istället för att fundera över kundnytta och användarupplevelse.

Så med tanke på det vill jag göra om rubriken i artikeln till:

”Privata Moln – En leveransmodell bland flera!”

More stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer

Härom dagen undrade en kollega på halvt allvar: Är cloud-plattformarna en ny sorts ransomware?

Jag har jobbat med IT sedan mitten av 80-talet, och hela tiden med att driva på förändring mot nya typer av lösningar och teknik. Fördelen med att ha varit med länge – och också en källa till frustration – är att man kan se mönster i anammandet av den nya tekniken. Ett positivt mönster är […]

Läs mer