Smartare bank & finans

Vad finansiella aktörer vill ha och vad de erbjuds

Share this post:

När jag var på SIFMA roade jag mig lite med att jämföra vad de finansiella aktörerna vill prata om och vad leverantörerna tror att deras kunder vill prata om. Det var spännande. Under två dagars seminarium hörde jag bankrepresentanter prata om betydelsen av att titta på hela livscykeln för värdepappershandel och inte bara snabbare exekvering av en köp- eller säljorder. Jag hörde även diskussioner om hur regelverksförändringar kommer påverka aktörerna på finansmarknaden samt behovet av att vara flexibla och att skapa en företagsövergripande riskbedömning.

När jag strövade runt bland finansbranschens stora och små leverantörer tyckte jag mig skönja att fokus inte låg på det bankerna efterfrågade. Jag bestämde mig för att fråga dem vad de tänkte prata med sina kunder om 2010/2011. Det resulterade i en högst inofficiell undersökning av vad leverantörerna såg som de viktigaste fokusområdena för 2010/2011 inom financial markets.

Resultatet sammanfattade jag i ett textdokument och använde sedan en Wordlebild för att illustrera utkomsten. Wordle hjälper till med att visa hur ofta ett ord eller uttryck förekommer i en text. Det här tror leverantörerna är på sina kunders agenda:
Inlägg_64_Worldle
Som ni ser avviker leverantörernas syn en hel del från kundernas. Det finns därmed en klar risk för att förväntningarna inte kommer att infrias.

Som jag ser det bör du som leverantör fråga dig hur du kan gå från att diskutera marknadsdata till att förklara hur rätt typ av data hänger ihop med hela livscykeln för värdepappershandel eller hur du flyttar fokus från att prata om mobilitet och hastighet till att berätta om hur det går till att skapa en företagsövergripande riskhantering.

Håller du inte med? Kommentera gärna!

More stories

Finn balanspunkten mellan bedrägeri och kundnöjdhet

I takt med den ökande digitaliseringen av samhället i stort samt de svenska bankernas produkter och tjänster i synnerhet ser vi att kriminella organisationers intresse för nätbrott är på stark frammarsch. Enligt 2013 års Norton Report utsätts 12 personer varje sekund för någon form av nätbedrägeri. Vidare visar andra internationella studier att drygt 70 % […]

Läs mer

Finansinspektionens direktiv är ingen hämsko för Cloud – Titta vi flyger!!

Om du har flugit någon gång känner du säkert igen den där speciella känslan som infinner sig när planet korsar molnen. Uttrycket ”ovan molnen är himlen alltid blå” visar sig ju vara helt sant. Även om det regnar eller snöar på din avreseort eller din destination kommer du att korsa molnen som om ingenting hade […]

Läs mer

I finansbranschen är företagen 0,2 % kundorienterade

I mitt tidigare inlägg förespråkade jag en konkret (och radikal) förändring i synsättet på kundfokus i finansbranschen. Sen började jag plötsligt tveka: ”Har jag fel? Är det trots allt så att man fokuserar på kunderna och inte på produkterna”. Så kom resultatet från Svenskt Kvalitetsindex om hur (miss)nöjda kunderna är med sina banker och jag fick […]

Läs mer