IBM i Sverige

Smart analys av vattenkvalitet vann IBMs entreprenörstävling SmartCamp

Share this post:

Så var det finaldags. I torsdags avgjordes nämligen IBMs entreprenörstävling SmartCamp Sweden. Av många otroligt spännande ansökningar hade fem finalister valts ut. Finalisterna fick under dagen ett antal mentorssessioner, där en rad experter gav dem råd och tips för att utveckla sina respektive innovationer eller lösa utmaningarna de står inför. Vann tävlingen gjorde Predect, ett företag som utvecklat ett system för realtidsanalys av vattenkvalitet.

Predect-1Såhär glad blev Karl Bohman, CEO på Predect när han vann.

Mauritz Gillberg, Nordic Manager ISV & Developer Relations, på IBM sammanfattade motiveringen till att Predect vann på ett bra sätt:

― Predect har ett erbjudande som fullt ut följer IBMs Smarter Planet-strategi, där lösningar som är intelligenta, instrumenterade och ihopkopplade kan bidra till att göra vår värld bättre och smartare. De löser också ett allvarligt problem i världen där 1,6 miljoner människor dör för att de dricker förorenat vatten.

Predect vann ett tre månader långt mentorskap där IBM bistår med stöd kring allt från teknik till affärsmål och nya kontaktytor. Vinnaren i den svenska tävlingen går också vidare till IBMs globala SmartCamp-final i Dublin i november.

SmartCamp Sweden genomfördes i samarbete med företagsinkubatorn STING, som också delade ut ett eget pris. STINGs pris, som är ett gratis deltagande i STINGs säljutbildning, gick till Info24, en digital informationsmäklare som erbjuder smarta tjänster där digital information förmedlas och kopplas samman på ett enkelt och lätthanterligt sätt.

IBM genomför SmartCamp för att uppmuntra fler företag och entreprenörer att bidra med innovation för att tillsammans med IBM driva utveckling och skapa en smartare planet. Med hjälp av smarta lösningar kan dagens industrier, städer och samhällen förbättras, och på så sätt möta flera av de stora utmaningarna världen står inför idag.

Under själva tävlingsdagen pratade också Mikael Haglund, teknisk direktör på IBM, om vad en smartare planet innebär, Ulla Hamilton, miljö- och trafikborgarråd i Stockholms stad, om innovation för framtidens hållbara städer och Hans Otterling, från Northzone Ventures, om hur man säkrar riskkapital. Dagen avslutades med en härlig middag i innovationens tecken.

De övriga finalisterna var Qlucore, Virtual Market och Yubico.

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer