Tingenes internett

Hvordan få tingene til å snakke med oss – og hverandre

Share this post:

I IBM snakker vi ofte om ”the internet of things”, ”system of systems” og en smartere verden. Men hva betyr egentlig disse begrepene? De to første er ikke IBM-begreper, men forklarer mye om hva som skjer når den digitale verdenen møter den fysiske og intellektuelle – og skaper en smartere verden.

I løpet av det siste århundret, mer og mer de siste par tiårene, har vi sett fremveksten av et slags globalt datafelt. Jordkloden, naturgitte systemer, menneskelige systemer og fysiske gjenstander har alltid generert enorme mengder data, men vi har ikke tidligere vært i stand til å høre det, se det eller fange informasjonen. Nå er de fleste tingene i verden (ja, det er faktisk sant) utstyrt med sensorer, og vi har tilgang til disse dataene. I praksis betyr det at jorden har et sentralnervesystem som vi kan lese, og om nødvendig regulere.

Ved å ta en nærmere titt på de komplekse relasjonene mellom alle disse systemene, analysere dataene og finne mønstre, kan vi forstå dem. Det er det som gjør samfunnet mer effektivt og det er der nye innovasjoner blir til. Det skaper en smartere verden.

I denne videoen forklarer IBM-erne Mike Wing, Andy Stanford-Clark og John Tolva hva the Internet of things, system of systems og en smartere verden er.   En fin beskrivelse av hvordan vi nå kan lese verden, og utnytte informasjonen til bedre fungerende infrastruktur og en enklere hverdag.

More Tingenes internett stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading