Forretningsutvikling

Jobb smartere, ikke hardere

Share this post:

NHOs årskonferanse, ”Smart vekst”, fastslo at vi har egentlig bare to muligheter om vi skal opprettholde veksten i norsk næringsliv: Å jobbe mer eller å jobbe smartere. IBM har valgt det siste. Jeg kommer i et par blogginnlegg til å fortelle mer om våre tanker om et smartere arbeidsliv.

Bedre samhandling er nødvendig for å jobbe smartere. Undersøkelser viser at de fleste ansatte er overbevist om at kollegaer kan hjelpe dem å utføre arbeidsoppgavene bedre, men de vet ikke hvem og hvor de er. En annen undersøkelse viser at fire av ti må fatte beslutninger på sviktende grunnlag.

Det bekymrer dagens ledere. Ni av ti administrerende direktører er enige om at de må restrukturere for å utnytte de ansattes arbeidskapasitet bedre, ifølge IBMs siste topplederundersøkelse. Det må det bli enklere å dele og finne relevant informasjon, mennesker og ressurser. Smarte IT-løsninger er en forutsetning. Det vil gjøre det enklere å ligge foran konkurrentene og yte den service som kreves.

Programmer for sosial samhandling gjør det mulig å jobbe sammen og dele store mengder informasjon her og nå, på tvers av grenser og organisasjoner – også mot kunder og samarbeidspartnere. Denne type verktøy kan faktisk også effektivisere forsyningskjeder, produksjonslinjer og logistikk, som må svare raskt på endringer i tilbud og etterspørsel i markedet.

Vi mener at utviklingsressursene ligger hos de ansatte i fellesskap. Samarbeidsverktøyene legger til rette for delingskultur. Fordelene er:

• Prosjekt og oppdrag fullføres raskere gjennom enklere tilgang til informasjon
• Enklere tilgang til ressurspersoner på tvers av virksomheten
• Det blir enklere å avdekke og utnytte trender
• Man kan levere bedre tjenester til markedet og servicen mot kundene bedres
• Samarbeid og deling gir mer komplette produkter, raskere fremstilt
• Bedre og rikere beslutningsgrunnlag – og dermed smartere beslutninger
• Partnere, leverandører og kunder kan knyttes tettere opp mot virksomheten

Det nye mantraet i arbeidslivet er samarbeid og deling, og nye generasjoner vokser opp med denne tenkemåten gjennom sosiale medier. Det kommer vi ikke utenom.

Hva mener du? Hva kan virksomheter gjøre for å jobbe smartere, ikke hardere?

More Forretningsutvikling stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading