Generic

Eindgebruiker creëert z’n eigen werkplek

Share this post:

Mobiel communiceren en werken is voor veel organisaties van cruciaal belang. Medewerkers verlangen immers van hun werkgever dat ze dezelfde intuïtieve gebruikerservaring op kantoor hebben als in hun privé-omgeving met hun smartphone of tablet.  Alles moet snel, intuïtief en probleemloos werken. Bij de aanstaande millennials generatie is deze verwachting zelfs nóg hoger.

Daarnaast speelt de smartphone of tablet een steeds belangrijkere rol bij het digitaliseren van werkprocessen, bijvoorbeeld een magazijnmedewerker die tussen de schappen real time een order ontvangt uit de digitale webshop. Dit vraagt om een andere benadering van de digitale werkplek, die geheel gericht moet zijn op enerzijds een optimale end-user experience en anderzijds klaar is voor de digitale onderneming.

Veel organisaties en leveranciers beloven dit al lang, maar in de praktijk komt daar vaak weinig van terecht. Dat komt omdat de traditionele werkplek nog steeds als uitgangspunt genomen wordt. Laptops zitten vol met zakelijke applicaties en beveiligingsmaatregelen, maar ze zijn niet ontworpen rondom de eindgebruiker. Veiligheid van bedrijfsdata is vaak het uitgangspunt, niet de gebruiker zelf.

Een belangrijke katalysator is de opkomst van Windows 10, dat in navolging van de Mac-omgeving de werkplek in feite opnieuw definieert. Applicaties worden daartoe sterk ‘mobile’ first ontworpen.

De nieuwe werkplek is daardoor veel dynamischer dan we gewend zijn. Deze komt letterlijk in handen van bijvoorbeeld het verplegend personeel in het ziekenhuis of de cabinebemanning in het vliegtuig. In plaats van statische informatie op papier, kunnen medewerkers op elke plaats en tijd tablets of andere mobiele apparaten inzetten.

Als IBM helpen we klanten bij de strategie en implementatie van de digitale werkplek van de toekomst. Een werkplek die in toenemende mate cloud gebaseerd is, waardoor het mogelijk is om naadloos tussen bijvoorbeeld een telefoon en een laptop te bewegen. Door een geavanceerde security-omgeving gaat beveiliging niet ten koste van het gebruiksgemak.

Data en analytics bieden daarbij extra ondersteuning. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat mensen zaken op hun apparaat kunnen zien en vinden die ze nodig hebben. Net als in de consumentenwereld – waarbij mensen in winkels locatiegebonden aanbiedingen of diensten voorgeschoteld krijgen – kunnen ook in de werksituatie relevante zaken contextafhankelijk worden gepresenteerd.

Door de toepassing van IBM’s cognitieve Watson-technologie hebben mensen op hun mobiele device snel toegang tot de juiste informatie: data, video, audio, tekst enzovoorts. De toepassing gaat gaandeweg het gebruik bovendien steeds beter functioneren, omdat het een lerend systeem betreft. De gegeven informatie wordt zo steeds meer gestroomlijnd en to-the-point.

Net zoals de apparaten en de toepassingen volledig in lijn zijn met wat mensen willen, geldt dat ook voor de ondersteuning: gebruikers kunnen informatie krijgen via chat, blogs, forums en in het uiterste geval de telefoon. Mensen worden daarmee veel meer zelfredzaam. Door de toepassing van ‘cognitive’ wordt het dit allemaal nog mooier. Bij problemen met bijvoorbeeld een laptop, heeft de agent de beschikking over de Watson-toepassing die de agent kan helpen om de snel juiste oplossing te vinden.

Met de nieuwe digitale werkplek laten we zien dat we als IBM in het midden van alle ontwikkelingen staan. Het platform is in de basis door IBM zelf ontworpen en ontwikkeld, maar tevens gekoppeld aan technologieën die reeds beschikbaar waren. Helemaal volgens de huidige tijdgeest.

 


Ontdek IT as a Service >>>


More stories

Is regulation enabling or hindering innovation in the financial services industry?

Anne Leslie, Cloud Risk & Controls Leader Europe, IBM Cloud for Financial Services Europe’s financial services sector is in the throes of wide scale digital transformation – a transition being accelerated by the growing adoption of digital solutions and services to help keep up with the demands of digitally savvy consumers. While there can be […]

Continue reading

The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application

The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]

Continue reading

Banking on empathy

Suppose you’re owning a small boutique wine shop and have gone through two difficult years because of the Covid-19 pandemic. As the pandemic seems to be on its way back, it is time to revitalize the shop. And this causes direct a huge challenge: the wine stock needs to be replenished but you have used […]

Continue reading