Generic
Aanpak van de digitale transformatie in de multicloud wereld
01/11/2017 | Written by: Think Blog Editor
Categorized: Generic
Share this post:
In de huidige digitale economie worden veel bedrijven geconfronteerd met verstoring door innovatieve bedrijfsmodellen en nieuwe spelers binnen gevestigde sectoren. De klanten van die bedrijven verlangen in toenemende mate naadloze en boeiende ervaringen via een veelheid aan digitale kanalen, zoals mobiele apps, internet en IoT-devices. Als gevolg van de snelheid van sociale media hebben veel mensen geen geduld meer met brands die niet onmiddellijk reageren als zij contact zoeken. Deze marktkrachten vormen een uitdaging, zowel voor uw bestaande bedrijfsprocessen en -applicaties als voor de onderliggende infrastructuur die deze processen en applicaties ondersteunt.
Deze verstoringen betekenen voor line-of-business managers dat ze moeten hameren op een flexibele, connected en veilige IT-infrastructuur, die snelle innovatie mogelijk maakt. Managers en developers hebben allemaal behoefte aan een moderne en agile infrastructuur die de deuren opent voor een keur aan toonaangevende applicaties. Dit moet een infrastructuur zijn waarbinnen applicatieontwikkeling en -integratie snel kan plaatsvinden op meerdere clouds. Want er is geen enkele organisatie die slechts één cloud heeft.
We leven in een multicloud wereld. In die multicloud omgeving moet u opereren met de wendbaarheid van een start-up en met de security en compliance van een multinational.
Tijdens recente gesprekken met een aantal CEO’s, CIO’s en developers kwamen dezelfde thema’s steeds weer naar voren. Zo blijkt er behoefte te bestaan aan cloudarchitecturen om snel te kunnen innoveren, met keuze tussen private en public clouds. Er is behoefte aan flexibele ontwikkelplatforms, meestal gebaseerd op containers, aan toegang tot middleware development frameworks waarmee het bouwen van cloud-native applicaties snel verloopt, en aan een DevOps tool-chain die het mogelijk maakt om bij de bouw en implementatie gebruik te maken van zeer agile processen. Voorts is er behoefte aan automatisering van cruciale bedrijfs- en besluitvormingsprocessen in de cloud. En ten slotte moet het potentieel van de bestaande data worden aangewend met behulp van verschillende integratiebenaderingen die allemaal veilig en compliant zijn.
Welke hulp kan IBM bieden? Aan de hand van enkele voorbeelden laat IBM Cloud zien wat het voor grote bedrijven kan doen bij hun digitale transformatie.
-
Agile innovatie- en transformatieproces
Bernhardt Furniture, een meubelfabrikant met klanten over de hele wereld, wilde snel een einde maken aan zijn papieren sales workflows. Het bedrijf kwam terecht bij IBM Cloud, dat binnen 10 weken een digitale transformatie van Bernhardt’s omgang met klantbetrokkenheid realiseerde. Ook de Britse National Healthcare Service (NHS) deed een beroep op IBM Cloud, dit keer om het keuzeproces voor orgaantransplantaties over te brengen naar de IBM Cloud. Door het automatiseren van de bedrijfsprocessen en de besluitvorming konden de resultaten voor patiënten sneller worden verbeterd.
Voor bedrijven die, net als Bernhardt en NHS, de innovatie en wendbaarheid willen stimuleren, is er bij IBM een toonaangevend applicatieontwikkelingsplatform verkrijgbaar, bestaande uit WebSphere- en DevOps-oplossingen die de volledige levenscyclus van applicaties omspannen — op zowel IBM Cloud als IBM Cloud private. Dit platform werkt met containers en met een applicatieontwikkelingframework dat gebaseerd is op microservices voor cloud-native applicaties. Als het gaat om de transformatie van bestaande applicaties is er een veelheid aan opties beschikbaar, zoals “lifting and shifting” van bestaande applicaties met behulp van containers, het inpakken van bestaande applicaties met API’s, waardoor bestaande investeringen worden veiliggesteld, en de refactoring van bestaande applicaties naar een op microservices gebaseerde architectuur. Daar komt bij dat het met IBM Cloud Private en een Digital Process Automation-platform mogelijk is om bedrijfsprocessen te innoveren, zowel achter de firewall als in de cloud.
-
Integratie van data en informatie
Veel bedrijven hebben volmondig gekozen voor de API-economie, zodat ze inzichten konden opdoen door koppelingen aan te brengen tussen de data en voorzieningen van zowel interne als externe ontwikkelplatforms. Nedbank, een Zuid-Afrikaanse bank met meer dan vier miljoen klanten, was op zoek naar nieuwe manieren voor het ontwikkelen van API’s om informatie toegankelijk te maken en om nieuwe services sneller op de markt te brengen. Met hulp van IBM bouwde Nedbank een compleet platform voor de ontwikkeling, het beheer en de distributie van al zijn API’s.
Het is mogelijk om al uw data en services, waar die zich ook bevinden (achter uw firewall, op public clouds of op IOT-devices), aan elkaar te koppelen in een goed beveiligde omgeving. Met IBM App Connect en MQ Messaging services kunt u de meeste in uw applicaties aanwezige data en services naadloos integreren en koppelen, ongeacht het deploymentmodel of de locatie.
-
Beveiliging en beheer van uw clouds
De in India gevestigde Yes Bank wilde inspelen op de vraag van klanten naar betere en snellere manieren om te betalen voor producten en diensten. Om nieuwe services met een hoge mate van gegevensbeveiliging te kunnen ontwikkelen, bouwde Yes Bank met behulp van IBM-tools een veilig API-ecosysteem. De API’s worden gebruikt om specifieke data en diensten zichtbaar te maken in het veilige, op maat gemaakte ecosysteem. Het gevolg is dat de bank nu nieuwe producten en diensten kan ontwikkelen en daarmee sneller kan voldoen aan de eisen van zijn klanten.
Voor het verlenen van kwalitatief hoogwaardige diensten is het noodzakelijk dat er wordt gewerkt met management- en optimalisatieoplossingen die in near-real-time uiterst gedetailleerde inzichten opleveren over complexe applicaties en workloads op zowel public als private clouds. Daarvoor zijn verschillende middleware stacks en API’s onmisbaar. Met IBM Netcool en Application Performance Management (APM), ondersteund door cognitieve technologie, kan het beheer en de monitoring van workloads in deze complexe omgevingen veel efficiënter verlopen.
-
Concurrentievoordeel
Meritage Homes Corporation is een bouwonderneming die overal in de VS huizen neerzet. Voor de verschillende facetten van de bedrijfsvoering maakte deze aannemer gebruik van een breed spectrum van on-premise en cloudapplicaties. Naarmate de technologische footprint van het bedrijf verder groeide, bleek de cloudoplossing het meest geschikt te zijn om de complexiteit van applicaties beheersbaar te houden, om alle customer points te consolideren in één kopersportal en om veilige API’s voor externe sites te bouwen. Mede dankzij Strategic Application Integration van IBM Cloud wist Meritage optimaal gebruik te maken van bestaande investeringen in processen en applicaties.
IBM biedt u de mogelijkheid om uw bestaande applicaties in uw eigen tempo te moderniseren. Dankzij IBM-oplossingen voor private en public cloud kunt u uw bedrijfsdoelstellingen realiseren met een infrastructuur waarin u al hebt geïnvesteerd. Waar nodig voegt u extra stukjes cloud-infrastructuur toe.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van manieren waarop IBM zijn klanten heeft geholpen zich aan te passen aan de nieuwe economie. Wilt u weten hoe IBM u kan helpen uw weg te vinden in de multicloud wereld, bezoek ons dan op IBM Cloud.
Is regulation enabling or hindering innovation in the financial services industry?
Anne Leslie, Cloud Risk & Controls Leader Europe, IBM Cloud for Financial Services Europe’s financial services sector is in the throes of wide scale digital transformation – a transition being accelerated by the growing adoption of digital solutions and services to help keep up with the demands of digitally savvy consumers. While there can be […]
The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application
The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]
Banking on empathy
Suppose you’re owning a small boutique wine shop and have gone through two difficult years because of the Covid-19 pandemic. As the pandemic seems to be on its way back, it is time to revitalize the shop. And this causes direct a huge challenge: the wine stock needs to be replenished but you have used […]